Våra riktlinjer

15-timmarsbarn

Vi ber alla föräldrar till 15-timmars barn respektera tiden som gäller för ert barn, antingen 8-11 måndag till fredag eller 8.00-13.00 tisdag-torsdag. Morgontiden kan vara flexibel om så önskas men vi ser helst att alla barnen är på plats till 9.00.

•Icke betalande 15 timmars barn följer skolans lov och studiedagar, vilket innebär att barnen är lediga då.

•Betalande 15-timmars barn får lämnas även vid skollov.

•De barn som har behov av kontinuitetstid följer skolans lov och studiedagar.

Semester

Barnen bör ha semester varje år. Vi rekommenderar 4 veckors sammanhängande. Ni betalar även för de månader barnen inte vistas på förskolan eftersom barnet håller en plats hos oss. När föräldrar är lediga är barnen också lediga.

Vi har stängt veckorna 30 och 31. Dessutom har vi stängt sista fredagen i maj och november för planeringsdagar.

Sjukdom

Ring och sjukanmäl Ert barn senast 7.30 och friskanmäl om möjligt dagen innan barnet kommer tillbaka senast kl. 14.00. Detta för att vi ska hinna avbeställa/beställa lunch samt ha rätt personaltäthet vid personalfrånvaro.

Har det sjuka barnet syskon som går hos oss, får de komma, om behov finns, mellan 8-14.

Vid maginfluensa rekommenderar vi även syskon stanna att hemma pga smittorisken. Barnet ska vara hemma 48 timmar efter tillfrisknandet.

Att tänka på vid allergier

För att underlätta för barn och vuxna med allergier har vi i samråd med astma- och allergiförbundet tagit fram följande riktlinjer:

•Ta ej på barnen kläder som har varit i direktkontakt med djur.

•Tänk på att parfym kan framkalla allergiska reaktioner.

•Ta aldrig med något ätbart till förskolan som innehåller nötter eller spår av nötter (tänk även på detta vid utflykter).

•Hundar binds på behörigt avstånd från staketet och tas aldrig med in på gården (detta är även en säkerhetsrisk).

Tobak får ej förekomma inom förskolans område. Rökning undanbedes också innan ni går in på området.

Dessa riktlinjer är inte framtagna för att gynna personal eller föräldrar utan för att det ska bli så bra som möjligt för Era barn.

Ansök om plats här

Sandtrollets förskola AB